Matematik

Bestem forskrift for andengradspolynomium i TI-InterActive

06. oktober 2008 af burnbabyboo (Slettet)

Hej alle!

Jeg har brug for hjælp til en der forstår at benytte programmet TI-Interactive!

Jeg har fået stillet en opgave der lyder "Bestem forskriften for det andengradspolynomium der har rødderne 1 og 2, og som i 3 har værdien 4."

Jeg er kommet så langt som at jeg har fået opstillet polynomiet således: f(x)=a*(x-1)(x-2). Vha. Expand har jeg så fået lavet det om til et polynomium med potens.

Nu er problemet så bare hvordan jeg får sat 3 og 4 ind i min besvarelse. Jeg synes at kunne erindre at jeg skal bruge Solve, men jeg er ikke sikker! er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: At værdien i 3 er 4 betyder: f(3)=4 - indsæt dette og isoler a. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2008 af mathon

#1 udpindet

4 = a*(3-1)(3-2) hvoraf a beregnes...........


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

... fortsættelse

4 = a * (3-1)*(3-2)

4 = a * (2)*(1)

4 = 2 a

a = 4/2

a = 2


Skriv et svar til: Bestem forskrift for andengradspolynomium i TI-InterActive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.