Matematik

Hvad skal man gøre? Igen.

07. oktober 2008 af Neu (Slettet)

Vis, at stigningen i entreindtægten i perioden fra 96/97 til 00/01 svarer til en vækst mellem 14,5% og 15%.

entreindtægten i 96/97 var 6604 kr
entreindtægten i 97/98 var 9912 kr
entreindtægten i 98/99 var 11917 kr
entreindtægten i 99/00 var 6950 kr
entreindtægten i 00/01 var 11468 kr

Hvordan kan man vise det? Er så dårlig til matematik.

Tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

f(x) = (1+b) x^a

Hvor b er renten i procent, og a er antalet år.

Du indsætter og isolerer b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Sorry det gik lidt for stærkt.

det er (1+b)^a x


Svar #3
07. oktober 2008 af Neu (Slettet)

Forstår det stadig ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Og hvis vi skal være endnumere behjælpelige, nu jeg ikke kan skrive det rigtige.

11468 = 6604 * (1+b)^(4)

(11468/6604)^(1/4) -1 = b


Svar #5
07. oktober 2008 af Neu (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Hvad skal man gøre? Igen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.