Matematik

HELP! REDUCER!?

08. oktober 2008 af Gene08 (Slettet)

hey hvordan er det man REDUCER disse sjove.. :-|

1)  (x-2)^2+(x+3)(x-3)

2)  (3x+2)^2-(4x+5)(4x-5)+7x^2

3)  (x+1)^2+2(x-1)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af ShaCkollah (Slettet)

Hvad med at finde de sjove kvadratsætninger i formelsamling.


Svar #2
08. oktober 2008 af Gene08 (Slettet)

Det jo li det,, Jeg kan ikke finde dem..


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2008 af janko (Slettet)

1) del den op i to

(x-2)2             benyt     (a-b)2             = a2 - 2ab + b2

(x+3)(x-3)      benyt      (a+b)(a-b)    =  a2 - b2


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. oktober 2008 af janko (Slettet)

2)

(3x+2)2                                benyt    (a+b)2             = a2 + 2ab + b2

(4x+5)(4x-5)                        benyt    (a+b)(a-b)      = a2 - b2

7x2


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. oktober 2008 af janko (Slettet)

3)

(x+1)2            benyt (a+b)2 = a2 + 2ab + b2

2(x-1)2          benyt (a-b)2 = a2 - 2ab + b2


Skriv et svar til: HELP! REDUCER!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.