Matematik

Ligningsopgave?

08. oktober 2008 af Ssif (Slettet)

Jeg har skulle hjælpe en elev fra 1.g med en opgave, men jeg kunne simpelthen ikke huske hvad man skulle gøre, så håber der er nogen der kan hjælpe.  

Der bliver oplyst i opgaven, at der bliver solgt 350 billetter og det samlede beløb de har fået for billetterne er 15.500kr. og en voksenbillet koster 50 kr. og en børnebillet koster 30 kr. 

- Hvor mange børnebilletter bliver der solgt? 

Ville umiddelbart tro, at man skulle opstille nogle ligninger der kunne isoleres i?    


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af Isomorphician

voksenbillet = x

børnebillet = y

Antal billetter: x + y = 350

Beløb: 50*x + 30*y = 15500

Isolér en af de ubekendte og indsæt i den anden ligning, eller brug lige store koefficienters metode.


Skriv et svar til: Ligningsopgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.