Matematik

Rettelse Trekant ABC

08. oktober 2008 af LineHejhej (Slettet)

Hej allesammen håber nogle kan rette min opgave :D så vil det værre pisse nice p.s der er ingen skitse af trekantet med i selve opgaven :D

I en spidsvinklet trekant ABC er <A = 400. |AB| = 7 og |BC| = 5

Beregn <C. |AC| og arealet af trekant ABC

a)

<C = sin 40 / 5 = sin c / 7

sin C = 7 * sin * 40 / 5 = 64,15

<B  = 180 - 40 - 64,15 = 75,85

b)

|AC| = 5/sin 40 = b/sin 75,85

5 * sin 75,85 * sin 40 = 7,54 cm

c)

Areal 1/2 *7,54 * 5 * sin40 = 12,12

kan det passer ? for tror nemlig jeg har nogle fejl


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af Isomorphician

Areal = 0,5*a*b*sin(C)

ikke

0,5*a*b*sin(A)


Svar #2
08. oktober 2008 af LineHejhej (Slettet)

Men kan resten passe? synes faktisk alt det andet lyder så forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2008 af Isomorphician

Det ser fint nok ud.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. oktober 2008 af janko (Slettet)

se godt ud, ... se http://peecee.dk/upload/view/134405

...

Dog er din arealberegning ikke korrekt...se ^^.

/ Ayhan


Skriv et svar til: Rettelse Trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.