Matematik

trigonometri hjæææælp

08. oktober 2008 af saloumeh (Slettet)

En median i en trekant er en ret linje, der forbinder en vinkelspids med midtpunktet af den modstående side.

I den retvinklede trekant, trekant ABC er: C= 90 grader, b= 10 og B= 35 grader, medianen fra A skærer BC i M.

medianen deler vinklen A i to ( ikke lige store) dele. betegn disse vinkler med v og w og beregn deres gradtal???

help please


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2008 af peter lind

I den retvinklede trekant find vinkel A og siden a.. Heraf finder du CM=a/2. I trekanten ACM kender du en vinkel og 2 sider. Brug dette til at beregne CAM =v. Find dernæst w af v+w=vinkel A


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2008 af mathon

b/sin(B) = c/1
c = 10/sin(35°) = 17,4345

a = √(c2-b2) = √(17,43452-102) = 14,2815

a/2 = 14,2815/2 = 7,14074

ma = √(102+7,140742) = 12,2878

...så er du vist "klædt på" til resten...


Skriv et svar til: trigonometri hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.