Fysik

Betydende cifre.

10. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

Hvad er betydende cifre endelig ?

Her er nogle eksempler...

L = 34,502m
L = 0,34502m
M = 35kg
M = 7,1mg
T = 0,49 • 10-3 S
T = 293,30s

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er de cifrer som har betydning for, hvad de end fortæller noget om. I det først eksempel er antal betydende cifre 5

Den anden nederste er det 2.

Et godt eksempel er f.eks.:

2,000000

Her er antal betydende cifre 7, da alle nuller efter et komma tæller med, det fortæller hvor præcis der er målt.


Svar #2
10. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

Hva så med  x 10^-3 .?

Forsvinder det bare ?

#1


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

#2

Den skal en lille forklaring til:

Det kan være at du i en opgave har er det mindst antal betydende cifre er 2 (man går efter mindste antal).

Hvis dit facit så eksempelvis bliver 2613N, så må du skrive det som 26*102N eller 2,6*103N. Man benytter ofte tierpotenser hvor 3 går op i det. Altså bliver facit 2,6 kN


Svar #4
10. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

Okaay.. :D


Skriv et svar til: Betydende cifre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.