Fysik

SI-enhed

11. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

Omskriv følgende hastigheder til SI-enhed.

1.ν = 58 km/h
2.ν = 1,12 km/min
3.ν = 389 cm/s
4.ν = 0,00936 km/ms
 

Hvordan gør jeg det ? metoden


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: SI enheden for hastighed er m/s - du skal derfor omregne enhederne. Overvej hvor mange meter, der er på en kilometer, hvor mange sekunder, der er på en time osv..


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2008 af mathon

brøken (1 m)/(1 s) forlænges md 3600
til
(3600 m)/(3600 s) = 3,6 km/h
eller

1 m/s = 3,6 km/h


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2008 af mathon

4 .ν = 0,00936 km/ms = (0,00936 km)/(10-3 s) = (0,00936*103)km/s = 9,36 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2008 af mathon

rettelse
(0,00936*103)km/s = 9,36 m/s   --->   (0,00936*103*103 m)/s = 9360 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2008 af janko (Slettet)

1.v = 58 km/h

2.v = 18,67 km/h

3.v = 3,89 m/s

4.v = 9360 m/s                eller            9,36 m/ms

/ Ayhan


Svar #6
13. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

Hvordan regner jeg 1.v ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2008 af mathon

genlæs #2


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2008 af mathon

1.   ν = (58/3,6) m/s = 16,11 m/s


Svar #9
14. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

hvorfor divider med 3,6 ?


Svar #10
14. oktober 2008 af 01-Nadia (Slettet)

Når okay .. Taak


Skriv et svar til: SI-enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.