Matematik

Trekant

13. oktober 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

Vinkel A : 29,7 grader.

Vinkel B : 41,7 grader.

Vinkel C : 108,6 grader.

Side a : ?

Side b : 8

Side c : ?

Hvordan regner jeg Side a og c ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2008 af Isomorphician

Brug sinusrelationerne


Svar #2
13. oktober 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

Ved jeg godt, at jeg skal. Jeg ved bare ikke hvor jeg skal sætte tallene ind i formlen..


Svar #3
13. oktober 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

Please har virkelig brug for hjælp..

Har kigget på sinusrelationerne men, forstår ikk hvad jeg skal skrive ind.. :-(


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2008 af Isomorphician

a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

...............

For at finde siden a:

a/sin(29,7°) = 8/sin(41,7°) <=>

a = sin(29,7°)*(8/sin(41,7°)

a = ....


Svar #5
13. oktober 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

Side a = 8/sin(41,7)*sin(29,7) = 5,96

Det må være resultatet for side a.

Nu mangler jeg kun b... :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2008 af Isomorphician

b har du jo fra opgaven...


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2008 af Nickolaj (Slettet)

side a= 8xsin29,7/sin41.7=5.958

sideb=8xsin108.6/sin41.7=11.398


Svar #8
13. oktober 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

Ved ikk hvad der sker for min lommeregner.

men jeg får det ikke til 11.398


Svar #9
13. oktober 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

#6

min fejl.

mente side c


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. oktober 2008 af Nickolaj (Slettet)

sidec=8xsin108.6/sin41.7=11.398


Svar #11
13. oktober 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

Ifølge min facitliste, så burde side c give 11,4.

Men jeg bliver ved med at få det til 5,615.

Som udregnung skriver jeg; 8/sin(41,7)*sin(108,6)

Er der noget forkert ved det?..


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. oktober 2008 af Isomorphician

Noget lader til du får byttet rundt på 41,7 og 108,6


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. oktober 2008 af Nickolaj (Slettet)

det skal være 8xsin(41.7/sin108.6


Svar #14
13. oktober 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

Det stemmer nu.

Tak for hjælpen gutter :D


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. november 2008 af 215 (Slettet)

 jeg har en remse som hjælper mig med at huske hvad de forskellie relationer kan bruges til


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.