Matematik

Hvordan?

16. oktober 2008 af KingKong1 (Slettet)

... regner jeg dette ud?

x/3 * 1x+15/10x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2008 af Kbka (Slettet)

du ganger tæller med tæller og nævner med nævner...

x*(1x+15)/(3(10x))=(x2+15x)/30x

 


Svar #2
16. oktober 2008 af KingKong1 (Slettet)

Hm, nu er jeg forvirret..

Jg har det her regnestykke fra starten af: x/3* (1/5+3/x) .. og dette burde give x/15 ... ved du hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2008 af Kbka (Slettet)

Oksy på den måde... Du skal først finde fællesnævneren for (1/5+3/x)... og så kan du gange de to sammen... dvs

x/3*(1/5+3/x)=x/3*(1*x/5*x+3*5/x*5)=x/3*(x/5x+15/5x)=x/3*(15x/5x)=15x2/15x=x/15


Svar #4
16. oktober 2008 af KingKong1 (Slettet)

Mange tak. Er du interesseret i at rette min blæk hurtig:)? sender den til din e-mail.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#3 15x2/15x ≠ x/15, men det giver x :-)


Svar #6
16. oktober 2008 af KingKong1 (Slettet)

hvorfor det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#6 da 15 samt x går ud. tilbage står x


Svar #8
16. oktober 2008 af KingKong1 (Slettet)

giver det så begge dele eller?

så x/15 er forkert`+


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. oktober 2008 af Kbka (Slettet)

Ja selvfølgelig... desuden ikke den eneste fejl

x/3*(15+x/5x)

ikke x/3*(15x/5x)


Skriv et svar til: Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.