Matematik

Trekant

18. oktober 2008 af morsbøl (Slettet)

Hej   kan nogen hjælpe mig med dette: I ovenstående trekant ABC oplyses det at ; Vinkel B = 40 grader , Siden A = 14 og siden c = 6

Beregn siden a

Beregn de manglende vinkler

Beregn arealet af trekant ABC

Tusind tak til den der hjælper mig. Jeg er løbet helt tør


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2008 af Kbka (Slettet)

beregn siden a? a har du opgivet til 14.. prøv lige at se om du har skrevet opgaven rigtigt ind
 

du skal benytte trigonometri...

sinA/a=sinB/b=sinC/c

og

cosA=(b^2+c^2-a^2)/(2bc) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. oktober 2008 af mathon

1) brug cos-relationen
    b = √(a2+c2-2ac*cos(B))
 

2) sin(C) = c*sin(B)/b og vinkel C<40° (i trekant: overfor en mindre side ligger en mindre vinkel)

3) T = (½)acsin(B)


Svar #3
18. oktober 2008 af morsbøl (Slettet)

Nej undskyld der står Beregn siden B


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. oktober 2008 af janko (Slettet)

1)   

                 b = √(a2+c2-2ac*cos(B))

                 b = √(142 + 62 - 2 * 14 * 6 * cos(40deg))

                 b =  10,16


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. oktober 2008 af janko (Slettet)

2)

                    sin(C) / c = sin(B) / b

                    sin(C) = c*sin(B)/b

                    sin (C) = 6 * sin(40deg) / 10,16

                             C = asin (6*sin(40deg)/10,16)

                             C = 22,3 deg

sidste vinkel kan du beregne, da det er givet at vinkelsummen af en trekant er 180deg



Brugbart svar (1)

Svar #6
19. oktober 2008 af janko (Slettet)

3)

T = 1/2 * a * b * sin(C)

T = 1/2 * 14 * 10,16 * sin (22,3deg)

T = 27


Svar #7
20. oktober 2008 af morsbøl (Slettet)

der hvor du finder C, det regnestykke kan jeg ikke få til 22.3 deg


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.