Matematik

Trekant ABC

18. oktober 2008 af morsbøl (Slettet)

Nu fik jeg mig kæmpet igennem den første opgave. den næste er noget i samme stil , men alligevel anderledes.

I en trekant ABC er a=20, C er 30 og arealet T =259,81

Jeg skal beregne størrelsen af vinkel B

og tegne en skitse af trekanten.   Håber I kan hjælpe mig med at få et lys til at gå op  . Tusind Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2008 af freak_haha (Slettet)

0.5*20*b*sin(30)=259,91

isolere b, derefter bruger du denne formel: c^2=a^2+b^2-2abcos(c)

og efter har du 3 sider brug så cos relationen til at bestemme vinklen b


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2008 af c_aastrup

Vi har formlen for areal

Vi kender ikke b, men kan regne det ud

Og cosinus-relationerne giver

og til sidst kan du bruge sinus-relationerne

Så skulle det være en smal sag at finde vinklen B.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2008 af freak_haha (Slettet)

#2

jeg tror at det er lidt bedre at bruge cos relationen til at finde vinkler, fordi sinus relationen er ikk særlig god til vinkler, da giver to svar, eller sådan noget

men er ikk sikker hehehehehhe


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2008 af mathon

½*a*b*sin(C) = T

ab = 2T*sin(C)

b = 2T*sin(C)/a

c = √(a2+b2-2ab*cos(C))

sin(B) = b*sin(C)/c..........


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2008 af c_aastrup

Jeg fik skrevet cosinusrelationen forkert op. Der burde stå.

Og hvis du får 2 svar??? Så bruger du den ikke rigtigt.

burde kun give et svar. Ellers er din lommeregner syg.

Hvis vi sætter ind, så skal du regne


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2008 af mathon

rettelse:
ab = 2T*sin(C)   --->   ab = 2T/sin(C)


Svar #7
18. oktober 2008 af morsbøl (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af at finde vinklen C, og komme videre der fra, nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. oktober 2008 af mathon

...nu er du forvirret

vinkel C = 30° i følge opgateteksten


Svar #9
18. oktober 2008 af morsbøl (Slettet)

Ubs min Fejl det skulle være et lille c istedet for et stort et :/

Siden c er 30

sry min fejl


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. oktober 2008 af mathon

...det samme skete
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=586930

...så når du engang har lært at redigere opgaveteksterne INDEN du sender dem, så måske...


Skriv et svar til: Trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.