Fysik

Højspænding

19. oktober 2008 af MGK91 (Slettet)

Hey..

Er der nogle der kan forklare mig, hvad højspænding er , og hvad det bruges til?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Højspænding er som navnet antyder høj spænding - har du selv et forslag til, hvad det betyder og hvad det bruges til?


Svar #2
19. oktober 2008 af MGK91 (Slettet)

Øh nej ikk rigtigt? Har du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#2 tænk på de ledninger, der leder elektriciteten rundt til alles husstande. De der udenfor. Overvej, hvad nytteværdien er, hvis der hhv. er lavspænding og højspænding. Vi bruger højspænding i DK, da det giver det mindste tab


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#3 fortsat: Tabet i en ledning er givet ved P=RI²


Svar #5
20. oktober 2008 af MGK91 (Slettet)

Oka tak for svarene :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2008 af mathon

...den ideelle tranformersætning
giver:

Us*Is = Up*Ip
hvoraf
Is = (Up/Us)*Ip

og

Ptab = R*Is2 = R*((Up/Us)*Ip)2 = (R*Up2Ip2)/Us

hvorfor
Ptab er mindst når Us er stor/høj


Skriv et svar til: Højspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.