Matematik

Forskrift

19. oktober 2008 af Lady-R (Slettet)

Hej :)

Håber der er nogen som vil fortælle mig hvor jeg skal begynde. ??

Find forskriften for det 2. gradspolynomium, der har rødderne -2 og 4, og som i x=3 har værdien 10

Tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Et andengradspolynomium med rødderne r1 og r2 er givet ved:

a(x-r1)(x-r2)=0.


Svar #2
19. oktober 2008 af Lady-R (Slettet)

ja, men skal jeg så finde a eler er a =1


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal benytte punktet (3,10) til at finde a. :)


Svar #4
19. oktober 2008 af Lady-R (Slettet)

altså a( x+2)(x-4) ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Jeps. Ved indsættelse af x=3 skal det være lig 10 - du kan benytte dette til at bestemme a.


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.