Matematik

Mat.

14. oktober 2004 af Jakob17 (Slettet)
Okay, ret pinligt, men kan ikke huske hvordan jeg løser et problem som dette:

Vi har to skibe, der sejler med hver sin retning. Og retningerne er modsatte af hinanden. Det ene skib har en fart på 11,7 km/h og det andet skib har en fart på 10,9 km/h. Afstanden mellem skibene er 2330 m. Kl. er 12:00. Hvornår sejler skibene ind i hinanden, hvis ingen af dem skifter kurs?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2004 af frodo (Slettet)

betragt det på denne måde. (der er lidt fysik over det)

Vi fastlægger 0-punktet som der hvor skib A (11,7 km/h) starter.
Den har således en positiv hastighed.
Det andet derimod starter 2330 m fra nulpunktet, og sejler imod 0-punktet, og har derfor negativ hastighed!

Du har altså to lineære udtryk for skibenes bevægelse:
y= antal km væk fra 0-punktet.

A: y=11,7x+0

B: y=-10,9x+2300

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2004 af erdos (Slettet)

Du kan vel løse ligningen, hvor x er tiden i timer:

2,33 = 11,7x + 10,9x <=>
2,33 = 22,6x <=>
x = (ca.) 0,1

Dette svarer til ca. 6 minutter. Læg dette til 12.00.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2004 af frodo (Slettet)

Løs ligningssystemtet mht. x, og su har tiden det tager.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2004 af erdos (Slettet)

For ikke at kludre i enheder ville jeg lave de 2330m om til 2,33km i frodos forslag. Hans forklaring er dog ganske fin.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2004 af frodo (Slettet)

selvf.. Bare lidt fjumret lige nu!

Skriv et svar til: Mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.