Matematik

Niveaukurver

20. oktober 2008 af Zalam (Slettet)

f(x,y) = x^4 - 2x^2y + 2x^2 + y^2 -2y +1

vis at enhver kurve givet ved y = x^2+k hvor k er en nivau kurve for f. Skitser kurverne svarende til k = 0, k = 1 og k = 2. og angiv funktionensværdien for f på enhver enkelt af de 3 kurver.

hvordan løses denne opgave? aner ikke hvad en niveau kurve er.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: En niveaukurve for en funktion af flere variable er en funktion, der viser, hvor funktionsværdien for de to variable er konstant.


Svar #2
20. oktober 2008 af Zalam (Slettet)

Så meget har jeg kunne finde ud af, men hvordan vil du så vise, at enhver funktion givet ved y = x^2 + k er en niveau kurve til: f(x,y) = x^4 - 2x^2y + 2x^2 + y^2 -2y +1


Skriv et svar til: Niveaukurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.