Matematik

Vektore forklaring?

20. oktober 2008 af suff (Slettet)

En linje m går gennem punktet Q(-3,1) og er ortogonal på linjen med ligningen 2x+3y=6

Bregn koordinaterne til m`s skæringspunkt med koordinatsystemets andenakse

 Er der nogen der har en ide til hvordan den løses? har kun lært hvordan man finder en ligning ud fra et punkt og normalvektor? Det synes jeg ikke rigtig at kunne bruge...


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

hint: Hvad er linjen med ligningen 2x+3y=6 normalvektor?(kan direkte aflæses som koefficienter i denne). Dette er netop den rette linje m's retningsvektor, herefter er det at opstille parameterfremstillingen og bestemme skærringspunkterne.

- Fortsat god aften mvh. Dan


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2008 af trice (Slettet)

Hvis du omskriver fås: 3y = -2x+6    (--> y = ax+b)

Du ved, at produktet af deres hældninger skal være = -1 (når de er ortogonale). Dvs. du har ligningen: -1 = -2*a, hvor a derfor må være linien m's hældning. (Du får a = 1/2).

Herefter kan du bruge dit punkt: 1 = 1/2* (-3) + b, hvor b isoleres.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2008 af trice (Slettet)

Hov, der var jeg lidt for hurtig! Du skal lige dividere igennem med 3 på begge sider.. Ellers samme metode :-)


Skriv et svar til: Vektore forklaring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.