Matematik

diff.ligning og asymtote

21. oktober 2008 af Jensbojsen (Slettet)

Hvad skal jeg gøre med den her?

Grafen for en funktion f, der er løsning til diff.ligningen dy/dx = y+k ,

har asymtoten med ligningen y=-1. Bestem k.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2008 af peter lind

Løs ligningen. Dette gøres ved dels at gætte på en løsning af samme art som højre side -her en konstant- og dels ved at løse den tilsvarende homogene ligning dy/dx=y. Det sidste kan gøres ved gæt eller separation af variable.Herefter skal du se på hvad der sker med løsningen for x->-oo


Skriv et svar til: diff.ligning og asymtote

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.