Matematik

er forvirret

22. oktober 2008 af Nisa1 (Slettet)

skal forstille en skema:

Varighed
(minutter) 25 | 35 | 45 | 55 | 120 | 240 | 480 | 730


Intensitet
(L pr. sekund pr. ha) 147 | 110 | 92 | 78 | 42,9 | 23,3 | 13,5 | 9,8

Tabellen viser sammenhørende værdier af et regnvejrs varighed (målt i min.) og intensiteten af regnvejret (målt i L. pr. ha.)Det oplyses, at intensiteten som funktion af varigheden med god tilnærmelse kan beskrives ved en funktion med forskrift:
l(x) = k · xa
Hvor l(x) er intensiteten, og x er varigheden.

Bestem tallene k og a

k = -0,80268

a = 1940,76

(er overhovedet ikke sikker)


Benyt forskriften I til at bestemme intensiteten af et regnvejr, som varer 90 minutter

Har ingen anelse om det?

Benyt forskriften I til at bestemme Varigheden af et regnvejr, hvis Intensitet er 60 L pr. sekund ha.

har heller ikke en anelse

håber nogle kan hjælpe da det skal bruges imorgen


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af janko (Slettet)

en anden gang, skal du lade være med at oprette to bruger og dertil to indlæg med samme spørgsmål.

Følg dine instrukser!....

sæt det i en tabel og bestemt dem!


Svar #2
22. oktober 2008 af Nisa1 (Slettet)

hvad mener i med indsæt det i en tabel ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2008 af janko (Slettet)

du har selv bestemt k og a, hvorfor

l(x) = 1956,3 * x- 0,805

det er givet, at Hvor l(x) er intensiteten, og x er varigheden.

- Benyt forskriften I til at bestemme intensiteten af et regnvejr, som varer 90 minutter.

sæt 90 på x's plads.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Skriv tallene fra tabellen ind i din lommeregner og lav potensiel regression.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. oktober 2008 af janko (Slettet)

- Benyt forskriften I til at bestemme Varigheden af et regnvejr, hvis Intensitet er 60 L pr. sekund ha.

sæt l(x) = 60 og bestemt x

60 = 1956,3 * x - 0,805

løs x


Svar #6
22. oktober 2008 af Nisa1 (Slettet)

l(x) = 1956,3 * x- 0,805

skal det her ikke skrive helt omvendt:

l(x) = -0,80268 * x1956


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Nej bestemt ikke. Hvordan har du fundet de to værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2008 af janko (Slettet)

Hvis du laver en fin tabel, kan du blot aflæse!


Svar #9
22. oktober 2008 af Nisa1 (Slettet)

p.s hvordan får du din til at være 1956 hmm


Svar #10
22. oktober 2008 af Nisa1 (Slettet)

jeg bruger L1 og L2 hvorefter power regression

får min

k = -0,80268
a = 1940,76
 

til det her ?

hvad får i ?!


Brugbart svar (1)

Svar #11
22. oktober 2008 af janko (Slettet)

Hvis du indskriver dine værdier i Excel foreksempel, hvor

x = varighed

y = intensitete

og laver potensiel regression, får du da

l(x) = 1956,3 * x - 0,805

du har byttet om på x og y!


Svar #12
22. oktober 2008 af Nisa1 (Slettet)

okis.

kan det passe

b)

90 min = 45,83 L

c)

60 L = 75,89 minutter


Skriv et svar til: er forvirret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.