Matematik

Hyperbler

22. oktober 2008 af pige, (Slettet)

Hej, jeg har et spørgsmål, der er en opgae om hyrperbler jeg simpelthen ikke kan finde ud af.

Undersøg om hyperblen skærer linjen, og beregn koordinaterne til eventuelle skæringspunkter.

y=1/x     

y=x

Når man har sat

1/x = x

sammen, hvad gør man så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2008 af Isomorphician

gang med x på begge sider


Svar #2
22. oktober 2008 af pige, (Slettet)

Ja, det ved jeg... men har sværere ved det efter.

Så får man formlen y = x^2 - 1 ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2008 af Isomorphician

nej... hvor opstår y pludseligt fra?

1/x = x <=>

1 = x2 <=>

x = .....


Svar #4
22. oktober 2008 af pige, (Slettet)

x = x2 - 1 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. oktober 2008 af Isomorphician

nej...hvor kommer det x nu fra?

Du har at:

x2 = 1 <=>

x = ±1


Svar #6
22. oktober 2008 af pige, (Slettet)

Nå ja okay, men hvad gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. oktober 2008 af Isomorphician

Nu har du x-værdierne til de to skæringspunkter.

Nu skal du så finde y-værdierne, for at finde hele koordinatsættene til skæringspunkterne.


Svar #8
22. oktober 2008 af pige, (Slettet)

skal jeg så sætte ±1 ind på x's plads i ligningerne?
 


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. oktober 2008 af Isomorphician

Ja.


Svar #10
22. oktober 2008 af pige, (Slettet)

hvordan ved jeg så om det skal være + eller - ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
22. oktober 2008 af Isomorphician

Du skal regne en y-værdi ud til både + og -


Svar #12
22. oktober 2008 af pige, (Slettet)

okay. Jeg prøver. tak.


Skriv et svar til: Hyperbler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.