Matematik

Hjælp

23. oktober 2008 af Zerling (Slettet)

En kasse uden låg skal være 1,5 gange så lang, som den er bred, og dens rumfang skal være 150 dm3.
Bestem kassens overfladeareal som funktion af x, når x er kassens bredde målt i dm.
Bestem kassens længde, bredde og højde således at overfladearealet bliver så stort som muligt.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2008 af mathon

rumfanget er
V = h*1,5*x2
hvoraf

h = V/(1,5*x2) = 150/(1,5*x2) = 100/x2

overflade:
to længde sider: 2*h*(1,5x) = 3hx
to bredde sider: 2*h*x
bund: 1,5x2

Ov = 1,5x2 + 5x*h, hvori udtrykket for h indsættes

Ov(x) = 1,5x2 + 5x*(100/x2)

Ov(x) = 1,5x2 + (500/x), 0<x


 


Svar #2
23. oktober 2008 af Zerling (Slettet)

Tak for det:)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.