Matematik

Redcering af 2.gradsligning

23. oktober 2008 af Hfc18159 (Slettet)

10000=225000*x^-0,5

hvad er x?

jeg er nået ned til hvor jeg siger -215000=x^-0.5

herfra ved jeg ik hvad jeg skal hvis jeg har regnet det rigtigt.

resultatet skal ca give 400-600


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2008 af mathon

x-0,5 = 0,044444

x0,5 = 22,5

x = 22,52 = 506,25


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Der står gange mellem 225000 og x^-0,5 så du skal ikke trække 225000 fra på begge sider, men dividere med den. For at isolere x:

x^(-0,5)=a

x = a^(1/(-0,5))

x = a^(-2)


Svar #3
23. oktober 2008 af Hfc18159 (Slettet)

Sorry men det fattet jeg intet a hvor kommer de tal fra ??


Svar #4
23. oktober 2008 af Hfc18159 (Slettet)

hov så i lige svar 2.

2sek så ser jeg lige om jeg forstår


Svar #5
23. oktober 2008 af Hfc18159 (Slettet)

de 2 sidste ligninger forstår jeg ik

x = a^(1/(-0,5))

x = a^(-2)

hvorfor har di tallet 1 og 2 fra?


Svar #6
23. oktober 2008 af Hfc18159 (Slettet)

gaaaaal hvor er jeg sprog spasser idag

hvor har de 1 og -2 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Hvis du skal ophæve en potensopløftning så opløfter du begge sider til 1/potensopløftningen. I dette tilfælde bliver det så (1/-0,5) hvilket er lig -2.



Svar #8
23. oktober 2008 af Hfc18159 (Slettet)

ahhh tak danielras


Skriv et svar til: Redcering af 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.