Fysik

Navne på stoffer

24. oktober 2008 af Shulla (Slettet)

Hvad er navne på de her stoffer

U
Na+
K+
Cl
Cl-
Ne
Ca 2(Lille 2 tal oppe til højre)+
Mg2(Lille 2 tal oppe til højre)+
Al3(lille 3 tal oppe til højre)+
Ag+
NO3(lille 3 tal nede tilhøjre)-
SO4(lille 4 tal nede til højre)2-(Lille 2 tal oppe til højre)
Hjælp tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2008 af mathon

...det er jo ikke tilfældet, at du ikke kender navnet på nogle af dem...


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2008 af mathon

U = Uran
Na+ = natrium-ion
K+ = Kalium-ion


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2008 af mathon

NO3- = nitr(o)at-ion = nitration

SO42- = sulph(ur)-at-ion = sulph-at-ion = sulfation (når ph--> f)


Svar #4
25. oktober 2008 af Shulla (Slettet)

Mange tak.:)

Jeg har en hel liste jeg skal udfylde og dem jeg kunne har jeg ikke sat ind her


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2008 af mathon

Cl = chlor-atom
Cl- = chlor-id-ion = chlorid-ion
Ne = neon-atom
Ca2+ = calcium-ion
Mg2+ = magn(es)ium-ion = magnium-ion
Al3+ = aluminium-ion
Ag+ = argentum-ion = sølv-ion
 


Skriv et svar til: Navne på stoffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.