Matematik

Hvordan?

25. oktober 2008 af Helpmeplease (Slettet)

Jeg skal reducer følgende udtryk:

(x+3/5) -(x-6/8) -(7+x/12)

Please hjælp mig med at komme igang...

Camilla
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af mathon

...fællesnævner
FN = 120....


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Sæt det hele på fælles brøkstreg..


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2008 af Isomorphician

(x + (3/5)) - (x - (6/8)) - (7 + (x/12)) =

(x - x - (x/12)) + ((3/5) + (6/8) - 7) =


Svar #4
25. oktober 2008 af Helpmeplease (Slettet)

Det er lidt kompliceret.....


Svar #5
25. oktober 2008 af Helpmeplease (Slettet)

Kan i hjælpe please!


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

(x+3)/5 - (x-6)/8 - (7+x)/12 =

24·(x+3)/120 - 15·(x-6)/120 - 10·(7+x)/120 =

(24x + 72 -15x + 90 - 70 - 10x)/120 = osv.


Svar #7
25. oktober 2008 af Helpmeplease (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.