Dansk Historieopgave

Den Sorte Død

08. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa! Jeg er ved at skrive historieopgave om pesten i Middelalderen, og håbede så på, at der måske var nogen der kunne hjælpe lidt med nogle "fif"! (?) Mit emne er som sagt pestepidemien, hvor jeg vælger at koncentrere mig om den der udbrød i 1340erne. Jeg skal redegøre for teorierne om pestens opståen og udbredelse, og så derefter analysere de samfundsændringer pesten medførte i det danske samfund. Jeg er godt igang med opgaven - har skrevet et par sider om det første, men føler mig så lidt "sat fast" i samfundsændringerne, da der ikke står så frygtelig meget om dem i bøgerne. Er der nogen, der lige har styr på dette? (det kunne jo være rigtig rart)
Venligst mig! ;O)

Svar #1
08. april 2003 af SP anonym (Slettet)

For at finde ud af hvordan pesten kom til Europa skal du ind og se på svenske krigende. det var en svensk konge der tog sygdommen med hjem, efter at hans hær var blevet fanget i tyrkiet. skal du bruge yderlige hjælp kan du maile mig på [email protected]

Svar #2
08. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Mange tak, men... jeg har nu læst i adskillige bøger, at pesten kom til Danmark med et norsk handelsskib, som strandede på den jyske vestkyst omkring år 1348 på vej fra Lyon i Frankrig til Larvik i Norge.(?) Hm... jeg kæmper videre, men hvis jeg nu kommer helt i knibe, vil jeg da meget gerne benytte mig af dit tilbud - altså at sende dig en mail. Er det da noget (altså pesten) du har meget forstand på el. kendskab til? Anyway, tak for besvarelsen! K.H. Lotte

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. december 2003 af Mr. Snooze (Slettet)

Hejsa Lotte.

Dit emne : "Pest i den mørke middelalder" er totalt spændende.

Her er nogle enkelte facts:


Den reducerede Europas befolkning med ca. 25% (altså helt ENORMT)


Den betød at den tilbageværende/overlevende landbefolkning blev bedre stillet i forhold til de jordejende storbønder/herremænd/godsejere/adelen.
Hvorfor? =

Før i tiden havde der været en stor landbefolkning og derfor blev de presset til at acceptere kummerlige forhold. Et simpelt udbud/efterspørgsel regnestykke. 200 personer ønsker samme job = arbejdsgiverens fordel. 200 ledige job, men kun en arbejdsdygtig person = arbejderens fordel.

Det pludselige skift i magtbalancen betød, at den jordejende elite blev nød til at forbedre forholdene for deres bønder. (de største procentdele af de døde var nemlig de fattige bønder som levede 15 mennesker på samme høloft!)


Konklusion: Pesten tjente det formål, at den fattige proletar fik bedre vilkår.


M.h.t. smitten og spredelsen deraf:

Det var lopper på de kinesiske rotter som var årsagen til smitten. En massiv oversvømmelse i Kina havde ført til et stor hak i rottebestanden. Nu skulle man jo tro at lopperne (som jo altid har været kendt som smittebærere af den ene og den anden slags)var skyldet ud med badevandet i samme omgang som rotterne. Men nej. De listige sataner havde fundet et andet værtsdyr = mennesket. Mennesket kom vidt omkring, specielt i Asien da der var meget store handelsruter med alverdens krydderrier. Det er høøjst sandsynligt at smitten er kommet via en sådan handelsrute.



GLÆDELIG JUL!

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2003 af Niels (Slettet)

Prøver du at få en højere ranking :)
Prøv at tjekke datoen

Svar #5
22. december 2003 af SP anonym (Slettet)

hmm........pis

Svar #6
08. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

hhhhhhhhheeeeejjjjjjjj

Skriv et svar til: Den Sorte Død

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.