Kemi

Beregn pH

25. oktober 2008 af surfact1 (Slettet)

Hej

Jeg har to blandinger, der blandes

V(NaOH)=120 mL

c(NaOH)=0,0140 M

V(H2SO4)=60 mL

c(H2SO4)=0,0115 M

Så har jeg beregnet stofmængderne

n(NaOH)=1,68 mmol

n(H2SO4)=0,69 mmol

og trækket stofmængderne fra hinanden, så man får den samlede stofmængde

n(samlet)=1.68-0.69 mmol=0,99 mmol

og opstillet et reaktionsskema

         H2SO4+ NaOH ->NaHSO4 + H2O

før    0, 69      1.68              -               -

efter  0.99         -                0.69           -

pKs(H2SO4)=-3

pH=-3+ log (0.69/0.99)

Men jeg får pH værdien til at være lig med -3.16. Kan resultatet passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af kuerten15

Nej...

Du kan tage det som, at du har 120 mL 0,0140 M NaOH som du skal titrere med H2SO4.

Dette er et eksempel på en stærk base-stærk syre titrering.

Du starter først med at finde antal milliter H2SO4 du skal tilsætte i ækvivalenspunktet:

b=NaOH

a=H2SO4

n(a)=n(b)

V(a)*c(a)=V(b)*c(b)  <=>

V(a)=V(b)*c(b)/c(a)=120 mL*0,0140 M/0,0115 M=146,09 mL

Altså befinder vi os før ækvivalenspunktet, da du kun tilsætter 60 mL H2SO4.

[OH-]=[V(a)-60 mL]/V(a)*c(a)*(V(b)/[(V(b)*60 mL])=0,0055 M

Du indsætter selv værdierne.

[H+]=Kw/[OH-]=1,0*10^-14/0,0055=1,818*10^-12  => pH=11,74


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Svar #3
26. oktober 2008 af surfact1 (Slettet)

Jeg forstår bare ikke de hvordan du beregner konc. af OH- på den måde

[OH-]=[V(a)-60 mL]/V(a)*c(a)*(V(b)/[(V(b)*60 mL])=0,0055 M ?


Svar #4
26. oktober 2008 af surfact1 (Slettet)

Nevermind, har fundet ud af det. :)

Tusind tak for hjælpen. :D


Skriv et svar til: Beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.