Matematik

Lydniveau

26. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan regner jeg følgende stykke:

Lydniveauet L fra en højtaler med fast styrke aftager med afstanden r fra højtaleren. Sammenhængen er givet ved: L = k-20 * log(r)
I afstanden 4 meter måles lydniveauet 52,9 dB. Bestem k, og indsæt derefter værdien på k’s plads.
I afstanden r1 er lydniveauet L1, og i en afstand 2r1 er lydniveauet L2. Beregn L1 – L2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af utdiscant (Slettet)

Du ved at:

L = k-20 * log(r)

og at:

k-20 * log(4) = 52,9

Du løser 2. ligning mht k og får en værdi.

Derefter ved du at:

L1 = k-20 * log(r1)
L2 = k-20 * log(2*r1)
L1 - L2 = k-20 * log(r1) - (k-20 * log(2*r1))

Sæt k ind i den nederste ligning og reducer den med din lommeregner.


Skriv et svar til: Lydniveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.