Matematik

Trigonometri

27. oktober 2008 af Kaja1234 (Slettet)

Hvordan viser jeg dette: 


Vis at cosinusrelationerne, f.eks. c^2= a^2 + b^2 - 2 * a * b * cos(C) også gælder for en retvinklet trekant, hvor for eksempel vinkel C er ret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af ThomasAndersen (Slettet)

Hvis trekanten er retvinklet, giver det ikke meget mening at tale om cos-relationer. Der kan du lige så godt benytte dig af de mere simple trigonometriske funktioner.


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. oktober 2008 af mathon

c2 = a2 + b2 - 2 * a * b * cos(90°)

c2 = a2 + b2 - 2 * a * b * 0

c2 = a2 + b2


Svar #3
27. oktober 2008 af Kaja1234 (Slettet)

Okay tusind tak :)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.