Matematik

Integralregning

27. oktober 2008 af GlibbR (Slettet)

Jeg har problemer med at integrere funktionen ln(x)/x

Når jeg integrerer får jeg ln(x)^2 - integration af ln(x)/x

Dette kan derved blive ved i en uendelighed. Jvf. Derive er resultatet (ln(x)^2)/2, men hvorfor ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af ThomasAndersen (Slettet)

∫ln(x)/xdx

u=ln(x)

du/dx=1/x <=> dux=dx

∫u*1/xdux <=> uln(x)+k <=> ln(x)*ln(x)+k <=> ln(x)^2+k


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2008 af ThomasAndersen (Slettet)

Glem mit ulideligt tåbelige indlæg


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/137498


Svar #4
27. oktober 2008 af GlibbR (Slettet)

tusind tak for hjælpen!

havde ikke lige set, at man bare kunne flytte den over på den anden side og dividere med 2.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.