Fysik

Mundingshastighed

28. oktober 2008 af nunu1989 (Slettet)

Hej........

En man øver sig i at skyde til måls med et gevær. Han hænger en sandsæk på 10 kg op i et reb, så sandsækken er 1 meter over jorden. Geværet vejer 5 kg.

Manden affyrer geværet og sender en kugle på 15 g ind i sandsækken. sækken svinger baglæns og når op på en højde på 1,02 m over jorden....

Spørgsmålet er hvordan finde man mundingshastigheden af geværet, hvis man ikke kender rekylhastighed.

Hvis rekylhastigheden kendes:

Mundingshastighed = -geværets masse*rekylhastighed / kuglens masse


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: energibevarelse. :)


Svar #2
28. oktober 2008 af nunu1989 (Slettet)

Dvs.

Epot= Ekin = m *g* h = 0,5*m*v2

Hvor m i Epot = 10 kg , g=9,82 h=1,02 og m Ekin= 15 gram.. 


Svar #3
28. oktober 2008 af nunu1989 (Slettet)

Når man isolerer v, så får man v til at være ca. 16 m/s........... Og det er jo alt for lidt....?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Jeg får 115 m/s...


Skriv et svar til: Mundingshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.