Fysik

Hjælp til 2 opgaver

17. oktober 2004 af Mads123 (Slettet)
Håber nogen kan hjælpe mig med disse 2 opgaver. De er taget ud fra min blæk.

Opg 3. Diamanten på billedet har brydningsindex n(diamant)= 2,4 En lysstråle sendes und i diamanten og der er 30 grader mellem lysstrålen og diamantens inderside, Strålen rammer siden af diamanten i punktet A.

http://www.upit.dk/files/diamant01.JPG

Uden om diamanten er ludt. (hvorfor skal jeg cide det?)
Indtegn indfaldsvinkel og udfaldsvinkel.
Bliver lydstrålen brudt? Hvis ja i hvilken brydningsvinkel, og indtegn den. Hvis nej, hvorfor ikke.



Opg 8.
På en stram snor der er 1.5 meter lang og som er fæstnet i begge ender og hvor udbredelsesfarten er 5 m/s. Hvad er de fire længste resonansbølgelængder? Hvilke frekvenser svarer disse bølgelængder til?

Ved ikke hvordan jeg skal løse dem. + jeg har en rapport om resonansbølger, så specielt opg 8 ville være godt med hjælp til.

Svar #1
17. oktober 2004 af Mads123 (Slettet)

Bump

Plz nogle hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2004 af sontas (Slettet)

ludt = luft? ikke?

Du kan se på tegningen at indfaldsvinklen er 60grader for strålen. Så kan du undersøge hvad grænsevinklen for totalreflektion er :

sinIg = 1/ 2,4 <=> Ig = 26,51grader, og da indfaldsvinklen er større end dette sker der totalrefleksion, dvs. ingen brydning. Du ved at udfaldsvinkel = indfaldsvinkel og derfor er denne vinkel også 60grader.

Svar #3
18. oktober 2004 af Mads123 (Slettet)

Super tak! Havde slet ikke tænkt sådan. Kan man godt sige at den bliver meget brudt? Altså den er ikke i nærheden af den kritiske vinkel.


Nogen der kan hjælpe med den anden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2004 af sontas (Slettet)

Jeg forstår godt hvad du mener. Men når man taler om brydning skal strålen bevæge sig fra et medie til et andet, det gør den jo ikke ved totalrefleksion.

Desuden blev jeg ikke helt færdig i #2. Strålen fortsætter jo. Jeg har ikke regnet på om den bliver brudt, men prøv at tegn et indfaldslod for den brudte stråle og se hvad indfaldsvinklen er for den.. hvis det gav mening?

Svar #5
18. oktober 2004 af Mads123 (Slettet)

Du mener altså at der er en "ny opgave" og derfor fortsætte til at den på et tidspunkt måske bryder?

Fik den forresten ikke helt til din vinkel, men tror det har været en lille tastefejl eller sådan noget.


Stadig ingen på 8'eren?

Kan det være noget med at man skal sige: 1.5 meter/4= resonansbølgelængden.

v=f*my(resonan...)<=>f=v/my

??

Skriv et svar til: Hjælp til 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.