Matematik

Koordinatsæt HJÆLP

29. oktober 2008 af søde1990 (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg har en prøve imorgen, og sidder og forbereder mig lidt.

En opgave lyder en funktion f(x)=x^3 +3x

Bestem førstekoordinaten tilo ndet punkt hvori tangenten til grafen er parallel med tangenten i punktet P(1,f(1)) HJÆÆÆÆÆÆÆÆLP

Og en anden opgave lyder:

en funktion er bestemt ved f(x)=1/3x^3-x^2-1

bestem førstekoordinaterne til de punkter hvori tangenten har hældning for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af janko (Slettet)

Bestem

1) f(1)

2) f´(x)

3) f'(1)

benyt dernæst tangentligningen

y = f´(xo)(x-x0) + f(xo)

hvor xo = 1


Svar #2
29. oktober 2008 af søde1990 (Slettet)

den skal give -1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

ja


Svar #4
29. oktober 2008 af søde1990 (Slettet)

tak.


Skriv et svar til: Koordinatsæt HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.