Fysik

Fjederkanon

30. oktober 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

Hej,
Jeg kunne godt tænke mig at få lidt hjælp med opgave c i nedstående eksamensopgave:

En kugle skydes vandret ud af en fjederkanon og rammer gulvet 0,35 s senere.

a) Beregn den lodrette faldvej.
y(t) = 0,60 m

b) Beregn kuglens vandrette fart i affyringsøjeblikket.
1,34 m/s

c) Beregn kuglens fart lige før, den rammer gulvet. 
Jeg aner ikke rigtig, hvad jeg skal stille op med denne opgave. Er det Pytte jeg skal bruge her ?- I så fald vil jeg gerne vide, hvordan?

På forhånd mange tak,
Pjuske


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det ville være nemmere hvis du skrev alle oplysningerne, men jeg går ud fra at du kan se på energiomdannelse af det fysiske system :)


Svar #2
30. oktober 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

#1) Ja, jeg glemte vist at skrive én sølle linje ind, men her kommer den:

Under faldet bevæger kuglen sig 0,47 m i vandret retning.

Pjuske


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2008 af mathon

Den lodret og den vandrette bevægelse foregår uafhængigt af hinanden

v = √(vvandret2 + vlodret2)


Svar #4
30. oktober 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

#3) Det gør den ifølge uafhængighedsprincippet, ja, men jeg kan ikke rigtig forstå, hvor jeg kan få fat på v_lodret?

Pjuske


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2008 af mathon

lodret bevægelse:
Emek = Ekin + Epot = ½*m*v2 + m*g*h = ½*m*V2 = m*g*H

½*V2 = g*H

V = √(2gH)       (H = 0,60 m)


Svar #6
30. oktober 2008 af Dreamer1990 (Slettet)

#3+#5) Du er bare en rigtig... lad mig se... Guttermand Mathon :) Tusind tak for hjælpen ;)

Pjuske


Skriv et svar til: Fjederkanon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.