Matematik

Ensvinklede trekanter?

30. oktober 2008 af Stella Lilja (Slettet)

Hej jeg har fået en aflveringsopgave for, den går ud på: At ABC og EDF e ensvinklede, vi får at vide at AC= 12, AB=7,6, ED=5,7 og CD=4,5.

Så vi skal finde BD og AE ?

Har selve trekanten, men kan ikke få den anbragt her på siden : (


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af Isomorphician

Upload til peecee.dk og sæt link herind.

Udnyt at forholdet mellem ensliggende sider i ensvinklede trekanter er det samme.


Svar #2
30. oktober 2008 af Stella Lilja (Slettet)

Har uploaded den, men tror ikke at filen åbner, altså ikke læseligt?

http://peecee.dk/upload/view/137919


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2008 af Isomorphician

Udnyt tippet i #1 til at finde forholdet mellem siderne (find de to ensliggende sider hvor du kender begge sidelængder).

Brug dette forhold til at udregne CB og CE, hvorefter du kan udregne BD og AE.


Svar #4
30. oktober 2008 af Stella Lilja (Slettet)

Der er to ensliggende siderlænder, vi kender nemlig AB=7,6 og ED=5,7, men hvordan er det præcist jeg udregner forholdene ? (hvis det er kan jeg sende trekanten til dig?)

Det er det jeg ikke kan finde ud af, at få overblik i opgaven, og finde rækkefølgen eller måden jeg kan løse opgaven på?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. oktober 2008 af Isomorphician

Du kender længden de ensliggende sider AB og ED.

Forholdet mellem de to sider er 7,6/5,7 = 4/3.

Dette forhold er det samme for hvert par af de ensliggende sider.

AB/ED = AC/EC = CB/CD = 4/3

For eksempel:

CB/CD = 4/3 <=>

CB/4,5 = 4/3 <=>

CB = 4,5*4/3 <=>

CB = 6

Nu kender du både længden på CB og længde på CD. Hvordan finder du så længden af DB?


Svar #6
30. oktober 2008 af Stella Lilja (Slettet)

Minusser man dem ikke.

Dvs. DB = 6-4,5 = 1,5

Okay, den anden vil den ikke give :

AC/EC = 4/3

AC/12 = 4/3

AC = 12 * 4/3

AC = 16-12

AE = 4


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. oktober 2008 af Isomorphician

Det er AC der er 12 og ikke EC.


Svar #8
31. oktober 2008 af Stella Lilja (Slettet)

? Ja AC er 12, men er AE det styk vi skulle finde er det ikke AE=4 ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. oktober 2008 af Isomorphician

Du indsætter 12 på EC's plads i #6 i stedet for på AC's plads.


Svar #10
31. oktober 2008 af Stella Lilja (Slettet)

Nå okay er det så sådan her:

AC/EC = 4/3

12/EC = 4/3

EC = 12 * 3/4

EC= 9,75 

dvs. AE= 12 - 9,75 = 2,25 ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
31. oktober 2008 af Isomorphician

12*3/4 = 9....


Svar #12
31. oktober 2008 af Stella Lilja (Slettet)

Ja, okay..

Ej tror godt jeg har forstået det nu,

Tak : )


Svar #13
31. oktober 2008 af Stella Lilja (Slettet)

dvs. AE= 12-9 = 3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2008 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.