Matematik

parabel

30. oktober 2008 af hahalol (Slettet)

Hej.

man har to ligninger :

y=x^2 - 4x + p    <- (parabel) (p=tal)

og

y=2x+1

så skal man Bestemme hvilke værdier af p, for hvilke parablen skærer linjen med ligningen:
y=2x+1 i to forskellige punkter.

jeg tænkte på at sætte de to ligninger sammen og løse men det kan man vist ikke da man både har p og x som ubekendte , hvad skal man så gør ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2008 af mathon

x2 - 4x + p = y = 2x+1

x2 - 6x + (p-1) = 0 , som skal have to løsninger

hvad betyder det for d
i ovenstående 2.gradslinging?


Svar #2
30. oktober 2008 af hahalol (Slettet)

man kan ikk finde d når man ikke har p ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2008 af mathon

hvad betyder det for d's fortegn
i ovenstående 2.gradslinging?
 


Svar #4
30. oktober 2008 af hahalol (Slettet)

jamen jeg får det til d= 40 - 4p ? ..

så hvis der SKAL være to løsninger , så må d > 0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. oktober 2008 af mathon

(-6)2 - 4*1*(p-1) > 0

36 - 4(p-1) > 0

9-(p-1) > 0

9-p+1 > 0

10 > p
eller skrevet

p < 10


Svar #6
30. oktober 2008 af hahalol (Slettet)

nu fanger jeg idéen .. mange tak ! :)


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.