Fysik

Aktivetet help

30. oktober 2008 af Milliis (Slettet)

Aktiviteten af et præparat af en radioaktiv isotop falder i løbet af 10 år til 1% af den oprindelige aktivitet. Hvor lang tid går der yderligere, inden aktiviteten er faldet til 1 promille af den oprindelige?

Har seriøst ingen anelse over hvordan man laver det


Svar #1
27 minutter siden af mathon
Bedøm: Brugbart (0) Ikke brugbart (0) Spam (0)


A = Ao*at

A/Ao = at

0,01 = a10

a = 0,011/10 = 0,630957
dvs.

(A/Ao) = 0,630957t

(0,001) = 0,630957t

ln(0,001) = ln(0,630957)*t............
 

Hvordan skal jeg regne videre mathon?!?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af Peder Dingo (Slettet)

t*a = b.. Hvordan kan du isolere t i denne?


Svar #2
30. oktober 2008 af Milliis (Slettet)

ved at divider a ved begge sider

dvs.

ln(0,001) = ln(0,630957)*t.

bliver til

ln(0,001)/ ln(0,630957)=t.

od resultat bliver så 15 ? 


Svar #3
30. oktober 2008 af Milliis (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2008 af mathon

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2008 af mathon

...men der spørges om, hvor mange år yderligere,
så svaret er (15-10)år = 5 år yderligere


Skriv et svar til: Aktivetet help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.