Dansk

Sætning

01. november 2008 af J.K1 (Slettet)

Nogen som kan hjælpe med at analysere denne sætning:
Han svarede smilende, men bestemt

han = subjekt
svarede = verbal

Så er jeg i tvivl med det resterende


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2008 af mathon

smilende og bestemt = subjektsprædikat


Svar #2
01. november 2008 af J.K1 (Slettet)

Jamen hvad er "men" så?


Svar #3
01. november 2008 af J.K1 (Slettet)

Kan man så ikke skrive det på denne måde:

Han = subjekt
svarede = verbal
smilende, men bestemt = subjektsprædikat

altså at sætte streg under hele det sidste?


Svar #4
01. november 2008 af J.K1 (Slettet)

hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2008 af Sherwood (Slettet)

Der er tale om flere niveauer indenfor sætningsanalyse. Du kan gøre det overordnet, hvor du blot finder verbum, subjekt og prædikater etc. Herefter kan du gå dybere ned i sætningskonstruktionen og finde biord, adverbier, adjektiver etc.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2008 af Da-ted (Slettet)

#4

Men er bare konjunktionale


Svar #7
02. november 2008 af J.K1 (Slettet)

okay så jeg kan altså sætte streg under hele det sidste efter verbal, og sæt den til prædikativ til subjekt..??


Svar #8
02. november 2008 af J.K1 (Slettet)

Der er tale om det overordnet analyse.

Hvad så med en sætning som denne:

Smilende gik alle de unge mennesker hjem fra festen.
smilende = Frit prædikativ
gik = verbal

Så ved jeg ikke hvad der er subjekt.. altså er det alle de unge mennesker hjem fra festen eller kun alle de unge mennesker , men hvad er det sidste så?


Skriv et svar til: Sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.