Fysik

Hjælp! Haster.

02. november 2008 af Bechgren (Slettet)

Hej alle, jeg har en fysik aflevering for. men har lige lidt problemer,..

Brug tallene: Solens totaludstråling der er på 3,826*1026 W og middelafstanden mellem jorden og solen som er på 4*3,14*149597720000^2 til at beregne solarkonstanten.

Forklar, hvordan den beregnes, gerne vha. en tegning. Hvilken antagelse gør man om solens udstråling i overstående udregning?

Hjæææælp ...

Mvh Stephani


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Middelafstanden, som der står opgivet, er forkert. Hvad der står opgivet er overfladearealet af en kugle med radius lig afstanden imellem jorden og solen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2008 af mathon

...antagelsen er, at solens udstråling udbredes radiært...


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2; Og lige meget i hver retning - isotropt altså. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2008 af mathon

i følge mine opslag

solens totaludstråling = 3,86*1026 W

middelafstanden mellem solens og jordens overflade = 1,48763*1011 m

solarkonstanten = (3,86*1026 W)/(4π*(1,48763*1011 m)2) = 1388 W/m2 = 1,388 kW/m2


Svar #5
03. november 2008 af Bechgren (Slettet)

okay, mange tak :)


Skriv et svar til: Hjælp! Haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.