Matematik

lineære model

03. november 2008 af sommersolstråle (Slettet)

Skal lave en mat rapport, men kan ik rigtig komme igang da det er et godt stykke tid siden jeg har haft om det.

Håber nogen kan hjælpe??

Man skal bestemme tallene a og b og opskrive ligningen for y

p(3,6.5)og q (10,35.5)

Hvordan gør man lige??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Danielras (Slettet)

Du skal bestemme a og b i:

y = ax+b

Du kan gøre det på to måder. Den ene er at indsætte dine punkter så du har:

6.5 = 3a+b

35.5 = 10a+b

Altså to ligninger med to ubekendte som du så løser. Den anden måde er at bestemme hældningstallet a ved hjælp af:

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Hvor (x1,y1) og (x2,y2) henviser til dine to punkter. Når a er fundet indsætter du denne og et (valgfrit) af dine punkter i:

y = ax+b

Og isolerer b. Nu har du hvad du skal bruge.


Svar #2
04. november 2008 af sommersolstråle (Slettet)

Blir det så bare

b=6.5-3a og

b=35.5-10a   ??


Skriv et svar til: lineære model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.