Fysik

Hjælp, det haster..

03. november 2008 af Bechgren (Slettet)

Hej alle. jeg har fået til opgave at beregne hvor stor en effekt jorden modtager fra solen.

Jeg har fået disse oplysninger af vide:

solarkonstanten der er på 1,388 kW/m2 og jordens radius der er på 6378,137 km. du  skal nu indsætte denne oplysning ind i formlen for arealet af en cirkel.

Jeg har fra overstående spørgsmål fået det til dette tal:1,27802e8..

Men hvad gør jeg så nu??

Mvh Stephani


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af mathon

du fik svar
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=593722


Svar #2
03. november 2008 af Bechgren (Slettet)

nej der skulle jeg finde solarkonstanten, nu skal jeg finde hvor stor effekt jorden modtager fra solen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2008 af mathon

kun halvdelen af Jorden er belyst ad gangen

hvoraf hvis strålingen alle steder faldt vinkelret ind

Ptotal = S*2*π*r2 = (1,388 kW/m2)*(2*π*(6378160 m)2) = 3,54781*1014 kW


Skriv et svar til: Hjælp, det haster..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.