Fysik

Jævn cirkelbevægelse

03. november 2008 af shafh (Slettet)

Hej.

Jeg har et pendul som svinger rundt i en jævn cirkelbane (lidt ligesom en stangtennisbold, bare jævn)

Er der nogen der kan give mig et peg til hvordan jeg kan vise at

Fres=m*r*ω^2

Fs=m*l*ω^2

Altså skal bare få vist hvorfor de medfølger hinanden. Håber nogen kan give mig et lille fif


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af mathon

...udledes i din fysikbog...


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2008 af Lurch (Slettet)

Du veed at for at pendulet kan holde den jævne cirkelbevægelse, så den resulterende kraft være centripetalkraft F=m*r*ω^2

Hvilken del af dit system er det der holder pendulet i sin cirkelbane? hvad udgør radius i din cirkel?


Svar #3
03. november 2008 af shafh (Slettet)

Hmm nej.

Formlen for den resulterende kraft er udledt, men problem er netop at jeg skal vise hvorfor Fs så kan beskrives med det sammenhæng


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2008 af Lurch (Slettet)

Snorkraften ER centripetalkraften. Der er jo ingen andre kræfter der kan holde pendulet i sin cirkelbevægelse. Derved må det være sådan at snorens længde svarer til radius i cirklen


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2008 af mathon

hvad er sammenhængen

mellem

radius, r, pendullængden, l og vinklen α,

når

α er vinklen mellem den udspændte pendulsnor og lodret ?


Skriv et svar til: Jævn cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.