Matematik

skæringer ved to akser

04. november 2008 af vumann (Slettet)

Jeg får at vide at kordinaterne er (2,3) og at a=-2

Jeg har regnet frem til at ligningen skal give 3=-2*2+7

Nu får jeg så en anden opgave: Bestem liniens skæringspunkter ved de to akser

Hvordan er det liiiige at man gør det? :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af Isomorphician

Skæring med x-aksen: y = 0

Skæring med y-aksen: x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2008 af mathon

y = -2x + b og

3 = -2*2 + b, hvoraf

b = 7

hvorfor
y = -2x + 7
som omskrives til

2x + y = 7

(2/7)x + (1/7)y = 1 og

(x/3,5) + (y/7) = 1   akseskæringsformen

en brøk er lig med 1 netop når tæller = nævner

skæring med 1.aksen ⇔ y=0
(x/3,5)  = 1 ⇔ x=3,5 dvs. (3.5;0)


skæring med 2.aksen ⇔ x=0
(y/7) = 1 ⇔ y=7 dvs. (0;7)
 


Skriv et svar til: skæringer ved to akser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.