Matematik

Lineær funktion

04. november 2008 af Lulles (Slettet)

Hejsa folkens, Håber nogle kan rette

En lineær funktion f er give ved f(x) = -0,2x + 1,8

Beregn f(-6)

f(-6)= -0,2*-6 + 1,8

f(-6) =-1,2 + 1,8

f(-6) = 0,6

Løs ligningen f(x) = -1 ??? hvordan laver man den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Sætter f(x) = -1. :) Du har et udtryk for f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2008 af Miquel (Slettet)

-1 = 0,2 x + 1,8

-2,8 = 0,2 x

x = -2,8 · 0,2

x = -14


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Ikke helt - du skal dividere med 0.2 på hver side - ikke gange med det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2008 af Miquel (Slettet)

hov, nr. 3 skulle der stå x = -2,8 / 0,2 !


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2008 af Miquel (Slettet)

^^


Svar #6
04. november 2008 af Lulles (Slettet)

okay danke, men hvad med den første jeg har lavet kan det passe?

ps. hvad med denne her

Grafen for en anden lineær funktion g går gennem punktet p(50,8) og har samme hældningskoefficient som grafen for f.

Bestem en regneforskrift for g.

Undersøg, om punktet Q(-16,21) ligger på grafen for g


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Parallelle linjer har samme hældning. Benyt dette og punktet til at bestemme konstantledet. Indsæt herefter Q i g(x) og se, om det ligger på linjen.


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.