Matematik

Hjælp! det haster og jeg er total lost!

05. november 2008 af Millesen23 (Slettet)

Hej:)

der er givet en funktion, som er f(x)=1/4*x^3-x^2-x+4

a)Tegn grafen for f, og bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med første aksen.

b)Bestem ligningen for den tangent (t1), til grafen f der går igennem det skæringspunkt P, der har den mindste første koordinat. Grafen for f har en anden tangent (t2, som også går igennem P.

Grafen for f har en anden tangent t2, som også går gennem P

c)Bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent.
 

a)= tegnes ind på grafregneren., hvorefter jeg blot skriver zero, og finder de 3 skæringspunkter; (-2,0) og (2,0) og (4,0).

men kan ikke finde ud af b og c??

håber der er nogen som kan?
 


Svar #1
05. november 2008 af Millesen23 (Slettet)

har fundet ud af b, mangler kun c:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2008 af juventuz (Slettet)

c) du kan fx. solve. solve(0=fm(xo)*(-2-xo)+f(x0),x0)|x>-2

du kender jo punktet tangenten skal igennem p(-2;0) hvorfor dette kunne indsættes som y og x :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af juventuz (Slettet)

#0 bedre overskrift næste gang. Det kan være, at der ikke er mange der vælger at kigge på dette indlæg, da overskriften er uduelig! Tank over dette ;-)


Svar #4
05. november 2008 af Millesen23 (Slettet)

Tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2008 af juventuz (Slettet)

#4 du får så x-koordinaten til røringpunktet. y-koordinaten findes ved indsættelse af x0 i f(x0)

Svaret bliver, at røringspunktets koordintsæt er (3;-1.25)


Skriv et svar til: Hjælp! det haster og jeg er total lost!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.