Matematik

f(x)=b*a^x ,, finde a??

05. november 2008 af jesperher (Slettet)

hvordan finder jeg a i expontentalfunktionen  f(x) = b*a^x..

dette ved jeg:

(x1;y1) = (0; 10,1)

(x2;y2) = (10; 12)

takker på forhånd.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Arctan (Slettet)

Indsæt de to punkter i forskriften for den eksponentielle funktion og løs ligningsystsmet for konstanterne b og a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2008 af mathon

y = b*ax

12 = b*a10
10,1 = b*a0     ligningerne divideres

(12/10,1) = a10

a = (12/10,1)0,1
 


Svar #3
05. november 2008 af jesperher (Slettet)

men så får jeg bare:

1) 10,1 = b*a^0

2) 12 = b*a^10

har kun lært et ligningssystem som fx ser sån her ud, og så bruge lige stor kofficenters metode..

1) 13x + 11y = 36
2) 11x + 13y = 12
det kan jeg finde ud af..

men hvad med den anden?


Svar #4
05. november 2008 af jesperher (Slettet)

#svar 2

jeg takker,, det er rigtigt ud..


Skriv et svar til: f(x)=b*a^x ,, finde a??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.