Matematik

En optimeringsopgave

06. november 2008 af reol33 (Slettet)

Hej

jeg har en opgave som lyder:

en lukket kasse har målene: længden=y              bredden= x             og dybden= x

og der er brugt en 1m2 plade.

 Udtryk kassens overflade og rumfang ved x og y

Benyt derefter de fundne udtryk til at vise, at rumfanget V er bestemt ved: V(x)= 1/4x-1/2x3.

Håber der er nogen som kan hjælpe

mvh Anthony


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af ibibib (Slettet)

Rumfang = l·b·d

Areal = 2·l·b + 2·l·d + 2·d·b


Svar #2
06. november 2008 af reol33 (Slettet)

 okay så jeg får:

arealet= (2*x*y) +(2*y*x)+ (2*x*x)=   2*x2+4*x*y

rumfang= x*y*x

men hvordan hjælper det mig med at vise at rumfanget V er bestemt ved  V(x)= 1/4x-1/2x3 ?


Svar #3
06. november 2008 af reol33 (Slettet)

 rettelse:

men hvordan hjælper det mig med at vise at rumfanget V er bestemt ved V(x)= 1/4x-1/2x3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2008 af ibibib (Slettet)

Arealet er 1, dvs at 1=2x2+4xy. Isoler y i denne ligning og sæt ind i ligningen for rumfanget.
 


Svar #5
06. november 2008 af reol33 (Slettet)

 okay, nu forstår jeg, mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: En optimeringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.