Matematik

Differential-ligning

06. november 2008 af slund89 (Slettet)

Hej

Jeg er gået død i en opgave og kan ikke komme videre... Hvordan løser jeg denne. Håber at der er et par stykker der kan hjælpe.

En befolknings størrelse kan beskrives ved en funktion N, således at N(t) er folketallet til tiden t, hvor t angives i år.
Det antages at N tilfredstiller differentialligningen:
dN/dt = (0,025-0,0004t)*N
samt at N(0) = 113*10^6

Bestem en forskrift for N, og beregn N(30)
Bestem maksimum for N, og bestem lim N(t), t-->uendelig

Venter på hjælp ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af peter lind

Brug separation af variable

dN/N =(0,025-0,0004t)t

Og integrer på begge sider.


Skriv et svar til: Differential-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.