Matematik

et regneudtryk

06. november 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Hej jeg er gået istå i denne opgave, håber virkelig på noget hjælp?

Trykket i atmosfæren, målt i atm. Som en funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved: P=(1/2)h/5
Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.
a) Opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.
 

Jeg er simpelthen helt blank, nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

V=k*1/P

Indsæt nu P=0,5h/5

Til sidst indsætter du din startbetingelse for at finde k.


Svar #2
06. november 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

mange tak.. nu jeg med..


Skriv et svar til: et regneudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.