Fysik

Energiovergange og bølgelængde

07. november 2008 af Call (Slettet)

Hej..

Jeg skal i en opgave angive de energiovergange i Lymanserie, hvilke har den største bølgelængde..

Jeg ved at overgangene er hhv. 1 til 2, 1 til 3, 1 til 4, 1 til 5 og 1 til 6 men kan ikk helt forklare hvofor netop disse har længst bølgelængde ??

Kan nogen hjælpe med dette ?

Call


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/139050


Svar #2
07. november 2008 af Call (Slettet)

jeg takker... har et spørgsmål mere...

hvordan beregner jeg den energi der skal tilføres et hydrogenatom i en gas, for at det kan udsende en foton fra enhver af de tre første linjer i Balmerserien..

Er inde på noget med -(h*c*R*1/m^2) -  -(h*c*R*1/1^2) hvor m er hhv. 3, 4, 5

Er jeg på rette spor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2008 af mathon

Balmerserien

En→2 = h*c*Ry*(1/22 - (1/n2)) = h*c*Ry*(0,25 - (1/n)2)

E32 = h*c*Ry*(0,25 - (1/3)2) =

E4→2 = h*c*Ry*(0,25 - (1/4)2) =

E5→2 = h*c*Ry*(0,25 - (1/5)2) =


Svar #4
07. november 2008 af Call (Slettet)

så vidt jeg kan se er det også det jeg har gjort ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2008 af mathon

du skriver - - hvilket giver +
så du adderer frem for at subtrahere

men

ellers...:-)


Svar #6
07. november 2008 af Call (Slettet)

det er vel at mærke den energi, der skal tilføres hydrogenatomet i grundtilstanden der skal findes... derfor sætter jeg 1-tallet ind i stedet for 2-tallet...


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2008 af mathon

E1→2 = h*c*Ry*(1 - (1/2)2) = h*c*Ry*(1 - 0,25) = 0,75*h*c*Ry

som adderes til hver af de foregående ...


Svar #8
07. november 2008 af Call (Slettet)

undskyld men... hvorfor ikke bare:

E1→3 = h*c*Ry*(1 - (1/3)2) = energi, der skal tilføres et hydrogenatom i grundtilstanden i gassen, for at det kan udsende en foton fra første linje i Balmerserien ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2008 af mathon

...var nemmere at skrive som tilføjelse end at skrive det hele igen med index 1---:-)


Skriv et svar til: Energiovergange og bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.