Matematik

differentialligning

08. november 2008 af uskis (Slettet)

En funktion f er løsningen til differentialligningen

y'=-(y-x)^2+1

Og grafen for f går gennem punktet P(1,3)
Bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet P..

har fundet tangentens lignin til y=-3x+12
 

Nu skal jeg gøre rede for at funktionen g(x)=(x+1)^-1+x er løsningen til differentialligningen.

uden hjælpemidler - hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af Muddiboy (Slettet)

Du prøve at regne efter! regn højre og venstre side af lighedstegnet i differential ligningen! og se om løsningen er rigtig


Svar #2
08. november 2008 af uskis (Slettet)

Selvfølgelig :) og det er sandt


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.